DRIFT: Vuur - Gosie Vervloessem

27 Sep

tb, Gent

Startuur: 19:00 - 19:00

In DRIFT laten vier kunstenaars (Peter Aers, Maria Lucia Cruz Correia, Gosie Vervloessem, Ruben Nachtergaele) je op vier verschillende tijdstippen in het jaar ervaren hoe zij omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Ieder vertrekken ze vanuit een ander natuurelement (lucht, water, vuur, aarde) en het symbolisch verwante bewustzijnsveld (denken, voelen, doen, ervaren) om zo heel uiteenlopende perspectieven op onze sterk veranderende leefomgeving te verkennen. 

Kunstenaar Gosie Vervloessem kijkt in haar project ‘Recipes for disaster’ naar de angsten die ons verlammen en helpt mensen die angst om te zetten in acties. In deze sessie buigt ze zich samen met de deelnemers over de angst die klimaatadaptatie oproept en gaat ze samen met hen op zoek naar hoe we onszelf als burger, als stad concreet kunnen voorbereiden.

Er is plaats voor 15 deelnemers. Een ticket kost 15 euro of 30 euro voor een combiticket 'Water', 'Vuur', 'Aarde'. Bestel je ticket voor 'DRIFT: Vuur' via Vooruit.

DRIFT is een initiatief van Kunstencentrum Vooruit, Maria Lucia Cruz Correia en Greentrack Gent, met de steun van Gent Klimaatstad.