DRIFT: Aarde - Ruben Nachtergaele

11 Oct

Yogazaal 't Rietveld, Herlegemstraat 3, Sint-Amandsberg, Gent

Startuur: 18:30 - 21:30

In DRIFT laten vier kunstenaars (Peter Aers, Maria Lucia Cruz Correia, Gosie Vervloessem, Ruben Nachtergaele) je op vier verschillende tijdstippen in het jaar ervaren hoe zij omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Ieder vertrekken ze vanuit een ander natuurelement (lucht, water, vuur, aarde) en het symbolisch verwante bewustzijnsveld (denken, voelen, doen, ervaren) om zo heel uiteenlopende perspectieven op onze sterk veranderende leefomgeving te verkennen. Deze sessie wordt geleid door Ruben Nachtergaele. 

Hoe kan je als mens in de stad, waar de wilde natuur veraf is en onder druk staat door de klimaatcrisis, bewust contact maken met het ecosysteem waar we deel van uitmaken? Hoe kan je je verbinden met de veelheid van organismen en wezens die zich daarin bevinden? Geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele nodigt je uit om in dat ecosysteem te staan, je er via je zintuigen mee te verbinden om zo sterker bij je eigen bron-natuur te komen en op die manier meer als onderdeel van een ecoysteem te handelen en leven. Hij helpt je andere manieren van waarnemen ('zijn' door te luisteren) te activeren door je mee te nemen op een stiltewandeling. Je sprokkelt er materialen en objecten, en nadien ga je samen met de groep de geluiden die we met die objecten kunnen maken intiem en close-up beluisteren.

Er is plaats voor 15 deelnemers. Een ticket kost 15 euro of 20 euro voor een combiticket 'Vuur' en 'Aarde'. Bestel je ticket voor 'DRIFT: Aarde' via Vooruit.

DRIFT is een initiatief van Kunstencentrum Vooruit, Maria Lucia Cruz Correia en Greentrack Gent, met de steun van Gent Klimaatstad.