Lancering publicatie 'Over over morgen. Andere verhalen over de toekomst'

22 Sep

Voormalig Karmelietessenklooster, Theresianenstraat, 9, Gent

Startuur: 20:00 - 23:00

Op 22 september lanceren we de publicatie Over over morgen. Andere verhalen over de toekomst met een literaire avond in Gent. Zes schrijvers - Ish Ait Hamou, Simone Atangana Bekono, Auke Hulst, Jeroen Olyslaegers, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke - gaan in gesprek met Eva De Groote over hoop en wanhoop, de kracht van verhalen, activisme en de grenzen van de mens.

De avond gaat door in de betoverende tuin van het voormalige Karmelietessenklooster in Gent en wordt georganiseerd door Bibliotheek De Krook, KANTL, Uitgeverij Vrijdag en Greentrack Gent in samenwerking met Handelsreizigers in Ideeën.

Tickets kan je vanaf eind augustus bestellen.


Over over morgen
Over over morgen is een collectie van korte toekomstverhalen van de Vlaamse en Nederlandse literaire auteurs Ish Ait Hamou, Simone Atangana Bekono, Rebekka de Wit, Arnon Grunberg, Auke Hulst, Jens Meijen, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke. Zij schreven deze verhalen voor het project 2084 - De toekomst is hoopvol. Dit is een project van Greentrack Gent in samenwerking met Bibliotheek De Krook, deBuren, KANTL, Pulse Transitienetwerk, Uitgeverij Vrijdag en de Vakgroep Letterkunde en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Gent, en met financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Lees hier meer over het project

In november nodigt deBuren Arnon Grunberg, Jens Meijen, Lize Spit, Simone Atangana Bekono en Rebekka de Wit uit voor een literair programma op het festival Explore the North in Nederland. En ook op de Dag van de Literatuurkritiek zal er een gesprek doorgaan met een van de tien auteurs.